Falska påståenden av oseriösa elhandlare

Vi har uppmärksammats på att oseriösa elhandlare kontaktar kunder i vårt område med falska påståenden om att man har ett samarbete med Herrljunga Elektriska AB. Så är inte fallet!

Herrljunga Elektriska AB är ett elnätsbolag och säljer inga elavtal. Herrljunga Kraft, som är anvisad elleverantör i Herrljunga Elektriska AB:s elnät, säljer heller inga elavtal via andra bolag utan har direktkontakt med sina kunder och ringer då från ett lokalt telefonnummer med riktnummer 0513.

Både Svensk handel och Konsumenternas energimarknadsbyrå har ett växande antal ärenden där elkunder upplever att man blivit lurad. Blir man uppringd av en misstänkt oseriös aktör kan man göra följande:

  • Avsluta helst samtalet direkt
  • Besvara aldrig ett SMS om du inte vill ingå ett nytt elavtal
  • Ifrågasätt påståenden om samarbeten med Herrljunga Elektriska AB
  • Innan du tecknar elavtal, besök Energimarknadsbyråns klagomålslista